Kropsterapi

Kropsterapi er en kropslig behandling, der tager udgangspunkt i et holistisk syn på kroppen og mennesket. Kort sagt - frigøres spændinger & blokeringer både på det fysiske & psykiske plan. Behandlingen er baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende led frigørelser og eventuelt samtaleterapi. Det har tilsammen er rigtig god indvirkning på kroppens helbredende egenskaber og er med til at skabe bro mellem krop og sind. Kropsterapi er særligt effektivt i forhold til stress og angst problematikker, men også til muskulære smerter og fastlåste spændings mønstre.

Det er en pulserende massageform, der giver en dynamisk og stimulerende påvirkning af spændinger.

Pulseringen sætter også gang i lymfevæsken, og booster derved immunsystemet. Den blide bevægelse "vugger” så at sige kroppens spændinger op, og skaber også bevægelse i led, sener og muskler. Alt efter hvilke områder der har dårlig bevægelse eller virker døde, kan det fortælle en masse om, hvor ubalancerne ligger – og dermed også hvor det vil være godt at fokusere behandlingen.

Spændinger i kroppen er flettet sammen som et mønster og kan også have relation til en følelsesmæssig problematik. En kropsterapeut behandler hele mennesket og hjælper til med at skabe bro mellem krop og sind

Behandlingen

Vi starter med at have en kort samtale om de emner du mener har relevans for behandlingen og om hvilke udfordringer du har. Det er vigtigt, at du føler dig tryg og ser behandlingen som et samarbejde mellem dig og mig. Efter vores snak forlader jeg lige rummet, imens du klæder dig af (helst ned til undertøj for bedst effekt af behandlingen) og ligger dig på ryggen på briksen og tager tæppet over dig.

Du kan både under - og også lige efter mærke en forskel, men kroppen arbejder faktisk også videre i dagene efter. Den vil særligt arbejde godt mellem behandlinger i et forløb. Behandlingen har især særlig stor effekt på stress eller angst relateret problematikker.

Efter behandlingen

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn. Forsøg altid at planlægge dine behandlinger, så du kan slappe af bagefter.

Der kan, og vil ofte forekomme både fysiske og psykiske efterreaktioner.
De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad, de fortager sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid.

Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behandling. Ring endelig hvis du er tvivl om noget.

Oplev hvad kropsterapi kan gøre for dig

Mulige reaktioner under og efter kropsterapi

Nogle oplever følgende reaktioner under og efter kropsterapi - det er helt normalt: